No comments yet

Cindy Jacobs, James W. Goll és az ACPE – A MEGÁLLÁS

A MEGÁLLÁS / The Stand

Az APCE (a Prófétai Vének Apostoli Tanácsának) 2021-as évre vonatkozó és távlati üzenete

(Az APCE 22 évvel ezelőtt C. Peter Wagner vezetésével és a Nemzetközi Generálisok nevű szervezettől delegált Cindy Jacobs irányításával alakult meg. Éveken át azért gyűlt össze ez a tanács, hogy Isten arcát keresse, és az Úrtól a következő év(ek)re megkapja Isten szavát a Krisztus teste számára, közösségi szinten, részletesen az Egyesült Államok számára, valamint a Föld nemzetei számára. Ez a kapcsolatokon alapuló tanács rendkívül sokszínű, érett, erős ajándékkal rendelkező prófétákat, látókat, prófétai közbenjárókat, férfiakat és nőket foglal magába, sokféle etnikai háttérrel, a generációk összekapcsolódásával és számos nemzetközi küldöttjével.)

Az Úr szava 2021-re a Dallas-i (Texas) találkozónkon jött létre, melyet 2020 novemberében tartottunk. Ez még a közelmúltban lezajlott események előtt történt. Ez az összeállítás az együtt töltött idő alatt keletkezett, és nem feltétlenül csak 2021-re vonatkozik, hanem egy olyan időszakra, mely akár túlnyúlik a mi korlátozott, földi naptárhoz kötött időszámításunkon. Sőt, az is elképzelhető, hogy ezek közül néhányat azért kaptunk, hogy éljünk a közbenjárással, és közbeavatkozzunk imában, csökkentve ezek súlyosságát. Imádkozással akár elkerülhetővé is válhatnak. Ne vegyük ezeket a szavakat úgy, mintha a sors, vagy a ’karmánk’ volnának, hanem alázattal közbenjárva, hogy megváltozhassanak, Isten népe válaszának függvényében.

NAGY KONTRASZTOK ÉVE

Éles lesz a kontraszt a visszaállást követően. Pont úgy, mint amikor kikapcsolod a telefonod, elsötétedik és frissítésekkel, változtatásokkal tér vissza. A bizonyos újraindítást/resetelést követően élünk mi most. Megnyomták a reset-et (újraindító gomb), és hatalmas eltérést tapasztalunk a korábbiakhoz viszonyítva. Ezt a kontrasztot az egyik legjobban példázó igeszakasz a Máté 24:6-8-ban található: „Háborúkról és háborús hírekről hallotok majd. Ettől azonban ne ijedjetek meg! Ezeknek meg kell történniük, de ezzel még nem jön el a vég. Nemzet nemzet ellen, és királyság királyság ellen támad majd. Sok helyen az embereknek nem lesz mit enniük és földrengések lesznek. )De mindez még csak olyan lesz, mint a szülési fájdalmak kezdete.” (Egyszerű fordítás, Máté 24:6-8)

  • Üldöztetés: Az üldöztetés mélyül, de ezzel egy időben, a Föld eddigi legnagyobb ébredése fog zajlani. Ennek az egyik legfőbb megnyilvánulásai Közel Kelet nemzeteiben fog megvalósulni, mint pl. Szudánban, mely Izráellel egy oldalon áll.
  • Az emberek szíve meghidegül: “Mert az emberek önzők lesznek, pénzimádók, dicsekvők és büszkék, gonosz dolgokat fognak mondani másokról, szüleiknek nem engedelmeskednek; hálátlanok lesznek és gonoszok. Hiányozni fog belőlük a mások iránti szeretet, nem akarnak megbocsátani, szívesen mondanak rosszat másokról, önuralom nélküliek és vadak lesznek, gyűlölik a jót. Elárulják a barátaikat, gondolkodás nélkül vakmerően cselekszenek, büszkék lesznek, és nem Istent szeretik, hanem inkább az élvezeteket hajszolják.” (Egyszerű ford. – 2 Tim 3:2-4.)

Még Isten nagyszerű munkálkodása közepette is egyre inkább láthatóvá fog válni a jó és a gonosz közötti ellentét. Az USA-ban ez a kormányzati struktúrákban fog megnyilvánulni és előjönni, ahogy egyesek mindinkább Isten felé hajlanak és mások pedig egyre mélyebbre süllyednek, egyre inkább távolodnak Istentől.

  • Háborúk és Háborúk hírei: Nagyon figyeljetek Kínára. Fennáll annak veszélye, hogy a Vörös Sárkány az USA és más országok, különösen Tajvan ellen fegyverkezik. Bár eljön az idő, mikor a bambusz-függöny (a Hideg Háború idején, a kommunista államok és Kína között húzódott demarkációs vonal) lehull, és Kína lesz a világvezető gazdaság, a fentiek nem egy kommunista rezsim működése alatt fognak bekövetkezni. A Sátán fel akarja cserélni az időket és az időszakokat, de ha azok, akik Júda Oroszlánját követik, közbejáró imádsággal felkiáltanak, a kommunista hatalomátvétel nem fog előrehaladni.

A Vörös Sárkány be akarja kebelezni Vietnámot, Dél-Kelet Ázsiát, és Koreát is. Az “ima kapuőreiként” ezt nem engedhetjük megtörténni. Ha Japán megpróbál “szövetségeskedni”, akkor szintén csatlóssá válik. Ennek a sárkánynak csillapíthatatlan étvágya van, hogy uralkodó birodalommá váljék. Gyakorlatilag, egy birodalmi szellem vagy uralmi szellem van mozgásban. Óriási fenyegetés ugyan az iszlám a világ számára, de valójában a kommunizmus ebben a korszakban még nagyobb fenyegetés.

  • A kínai Pearl Harbor megvalósult. Nézzétek csak, hogy Kína a további visszavágások, választási csalások és szabotázsok révén hogyan jut be az USA-ba. A Sátánnak sok terve van, de ha imádkozunk, a Sátán játszmáját sakk-mattal zárhatjuk.

RÁZKÓDIK A TÁRSADALOM MINDEN RÉTEGE

Rázkódás zajlik a politikai rendszerek között, de fizikai manifesztációkkal is számolni kell. Természetesen napjainkban is vannak ilyen rázkódások, de ezek előfordulásának gyakorisága felgyorsul, ide értve a vulkántevékenységeket, földrengéseket és hasonlókat. Az egész föld nyög, sóhajtozik. Formálódni fognak új politikai pártok, alakulnak és növekszik a befolyásuk.

Ami az Államokat illeti, észleltük, hogy a polgárháborút követő helyreállítás kisiklott és befejezetlen maradt. Isten ismét elő fogja venni ezt a témát, hogy egy teljesebb igazságosságot teremtsen. Az afrikai amerikaiak közösségének istenfélő igaz maradéka felemelkedik, nagyon is láthatóvá válik abban, ahogy utat mutat ennek az igazságszolgáltatási mozgalomnak a megvalósulásában. Ezek a megrázkódtatások végül egy olyan igazságszolgáltatási mozgalmat eredményeznek, amely hosszú távú változásokat hoz.

Az abortuszt támogató politikai rendszerek is megrendülnek, és ez érinteni fogja a gazdaságaikat is.

  • Nemzetek újraigazodása: Pozitív és negatív irányú átrendeződések, érdekigazodások is lesznek. Kína/ Oroszország/Irán egymás felé való elmozdulása, közeledése lesz megfigyelhető. Egyes efféle közeledés még meglepő is lesz. Ám ha imádkozunk, a medve és a sárkány ellentétbe kerül egymással. Az iráni kormányzat a következő években elbukik, látszólag egyik napról a másikra. Isten látja, hogyan üldözik a hívőket országaikban. Még egy nagy globális átszervezés is lesz az utolsó időkre való felkészülés során. Az Ézsaiás 19 prófétai országútja a szemünk láttára fog kibontakozni.
  • Hírszerző operatív munkatársak: Hatalmas lelepleződések következnek Kínában és Oroszországban is. Isten szereti a kínai és az orosz népet. Ennek semmi köze a kínai és az orosz gyülekezetekhez. Nagyszerű ébredések és megújulások jönnek!
  • Rázós út: A civil nyugtalankodások tovább folytatódnak az USA-ban. Mi több, eszkalálódnak. A próféták sürgősségi készültségre szólítottak fel. Lehet, hogy mindre nem lesz szükség, de a bölcsesség a krízis előkészületekre szólít, úgy mint étel, víz és egyéb készletek. Előzetes figyelmeztetést adtunk egy lehetséges civil háborúról az USA területén és látjuk ennek az alapozó munkálatoknak a megkezdődését—de Istenem! Több lelepleződésre kerül sor mindkét politikai pártban. A lelepleződés újabb és újabb rétegei addig hántódnak le, míg a gyökér fel nem tárul és a fejszét rá lehet tenni. Ez nem csak az USA-ra igaz, hanem világszerte így lesz.

A 2021-es év bizonyos értelemben hordozni fogja a 2020-as év jellemzőit. Ugyanakkor a Krisztus Teste megtanul valóban boldogulni is és nem csak túlélni. Az államok gazdaságai rázkódni fognak és nagy lesz az ott élő emberek szenvedése, ha nem fordulnak el gonoszságaiktól. Ezzel egy időben viszont, ugyanúgy mint egykor Egyiptomban a csapások idején, Isten népe oltalom alatt lesz és virágzik. Hogy vajon az egész U.S. gazdaság súlyos zuhanást él-e meg, még mindig kérdéses.

ÓRIÁSI SZELLEMI HADVISELÉS

A szellemi háború ideje ez. Krisztus menyasszonyának katonai bakancsot kell húznia és fel kell készülnie a harcra. Ellene kell állnunk a Sátánnak és az elmenekül! Alapvető fontosságú arról tanítani, hogyan kell harcolni az ellenséggel. Angyali segítség érkezik, hogy segítsen bennünket, ahogyan a földön harcolunk, ők úgy a mennyekben.

  • Ez magában foglalja, hogy a hit a félelmek felett áll: Az emberek szíve elbukni a félelem miatt, de Isten győzelmet ad a legyőzöttek maradékának, azoknak, akik megtanultak hittel és nem félelemmel megállni az Igén.
  • Ez magában foglalja a békességet, mint fegyvert: A békesség új szintjében fogunk járni, mely a szorongással szemben lesz fegyver! “ A békesség Istene pedig összezúzza a Sátánt lábatok alatt hamarosan. A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek!” (Róm 16:20; Rev. Károli)

 A DICSŐSÉG ÉBREDÉSE

Hirtelen el fog jönni a dicsőség még nagyobb mértékű kiáradása ebben az új korszakban, az újraindítás (reset) után. Akik az ébredésért kiáltottak, hirtelen meg fogják látni, át tudják venni és megtapasztalják a nagy ébredést. Ez az ébredés átalakít társadalmakat és reformereket emel fel a társadalom valamennyi területén. Az ébredés és megébredés nem csak a lelkek megmenekülését hozza, hanem a nemzetek gyógyulását is. A csodák általánossá válnak a piactereken és Hollywood-ban is. Ez a művészetek reneszánszát is elhozza, nagyszerű kreatív kenet jelenik meg a dicsőítésen keresztül, és más művészeti ágakban is, mint a festészet, a szobrászat és a tánc.

Ennek a dicsőség ébredésnek másik jele és csodája a spontán szabadulások lesznek. Megkötözöttek megszabadulnak a drog-, pornográfia és egyéb függőségeikből. Az erre elhívott embereken keresztül működő szabadító szolgálat ismét elsődleges és központi eleme lesz az egyháznak.

Kiárad a dicsőség és ahogyan az Apcselben is, lesz egyfajta ellenállás Isten mozdulásával szemben. Figyeljük meg, hogy amikor az Apcselben csodák történtek, a Sátán felkavarta, beindította ellenük azokat, akik bálványimádásban vagy az aktuális vallási rendszerben aktívak voltak. Ám mindez csak az egyház növekedését és megsokszorozódását hozta!

  • Ez magába foglalja az ’Ötvösök Tüzét’: Az Úr figyeli a reakcióinkat, még azokban a dolgokban is, amelyet a Sátán tett az utunkba. Arra vagyunk elhívva, hogy győzedelmeskedjünk. Nem felejthetjük el, hogy “uralkodási tréningen” vagyunk az örökkévalóságra. Az utolsó időkben vagyunk és ez a világ nem a mi otthonunk. Míg felelősek vagyunk azért, hogy gondoskodjunk és tanítványozzunk, ez mégis csak a kezdete az életünknek. Benne vagyunk az “Ötvösök tüzében”.
  • Ez magába foglalja, hogy ideje van az építkezésnek: Épp mint Nehémiás napjaiban, “felkelünk és építkezni fogunk” a kaotikus időkben. Megtanulunk úgy építkezni, hogy egyik kezünkben ott a kard, a másikban pedig a vakolókanál. Ne gyere le a falról, bármit is dobál rád az ellenség!

NOÉ NAPJAI

Ugyanúgy vagyunk, mint Noé napjaiban, de Isten lehetővé teszi számunkra, hogy ezzel az 5 szóval álljunk (angolban mindegyik P-vel kezdődik): • Védelem • Ellátás • Megőrzés • Jelenlét • Ígéret. Azok, akik az ígéreten állnak, azok védelmet, ellátást és a többi fent felsoroltat meg fogják tapasztalni, és diadalt az előttünk álló napokban.

IDEJE MEGÁLLNI!

Az egyház maradéka megáll a gonosszal szemben, egyénileg és testületileg is – és nyerni fog! Az Efezus 6 ismét a fő témája lesz. A dicsőítés egyben lesz harci fegyver és annak eszköze, hogy ne fáradjanak bele ennek az időszaknak a harcaiba. Hallatszik az arra való felhívás, hogy minden előző Szót, melyek a korábbi években kaptunk, használjuk a hadviselés fegyvereiként. Az egyik ilyen a “A fordulati év”. A másik ilyen pedig a “Hirtelenek”. Akik hisznek és alkalmazzák ezeket a próféciai konvergenciákat (összefonódás), győzni fognak!

Álljunk rá együtt Isten Igéjének ígéreteire és lássuk meg, hogy felemelkedik a dicsőség ébredése Jézus nagy nevében!

Miután mindent megtettünk, megállunk!

Cindy Jacobs, James W. Goll és az ACPE

(Köszönjük a fordítói szolgálatát: Oroszné Takács Gabriella-nak)

Post a comment

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás